Dział Pomocy Materialnej dla Studentów
 pok. 002 i 003 budynek 23 przy ul.Wóycickiego 1/3


poniedziałek - nieczynne
wtorek, środa: 10:00 - 14:00
czwartek, piątek: 11:00 - 15:00
sobota (zjazdy) 10:00 - 14:00
 

logowanie do systemu
logowanie do systemu USOSWEB
Numer konta bankowego do przelewów stypendiów należy wpisać w systemie USOSWEB: dla studenta -> stypendia-> konta bankowe studenta

 

Obowiązek informacyjny wobec studentów i doktorantów w związku z wejściem RODO

Zgodnie z art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych)(Dz. U. UE L 119/1 z dnia 4 maja 2016 r.), informuję, iż:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie, ul. Dewajtis 5, 01-815 Warszawa.

  2. ADO powołał Inspektora Ochrony Danych w UKSW, adres email: iod@uksw.edu.pl 

  3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie na potrzeby prowadzonego postępowania o udzielenie pomocy materialnej w trybie i na zasadach określonych w obowiązującym w Uniwersytecie Regulaminie pomocy materialnej dla studentów UKSW oraz Regulaminie pomocy materialnej dla doktorantów UKSW.

  4. Dostęp do Pani/Pana danych osobowych wewnątrz struktury organizacyjnej Uniwersytetu będą mieć wyłącznie upoważnieni przez Administratora pracownicy w niezbędnym zakresie.

  5. Pani/Pana dane osobowe nie będą ujawniane innym podmiotom, za wyjątkiem podmiotów upoważnionych na podstawie przepisów prawa.

  6. Pani/Pana dane osobowe przechowywane będą przez okres 50 lat od ukończenia studiów, przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści danych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także prawo sprzeciwu, zażądania zaprzestania przetwarzaniai przenoszenia danych, jak również prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie.

  7. Posiada Pani/Pan prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzasadnione jest, że Pani/Pana dane osobowe przetwarzane są przez administratora niezgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

  8. Podanie danych osobowych przez wnioskodawcę jest obowiązkowe i niezbędne do realizacji zadań wynikających:
    - z art. 173 ust. 1 – w odniesieniu do studentów,
    - z art. 199 ust. 1 – w odniesieniu do doktorantów,
    ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym, zaś w pozostałym zakresie dobrowolne.

----------------------------------------------------------------

Informacja o wypłatach stypendiów za miesiąc II 2013

Informujemy studentów i doktorantów, że zostało przelane stypendium za miesiąc luty 2013. 

Dyżury Odwoławczej Komisji Stypendialnej dla studentów

Odwoławcza Komisja Stypendialna zaprasza Studentów na dyżury, które odbędą się:

- 21 stycznia w godz. 9:45-10:45 (Wóycickiego, bud. 23, pok. 004, biuro SaS),
- 22 stycznia w godz. 13:30-14:30 (Wóycickiego, bud. 23, pok. 004, biuro SaS),
- 23 stycznia w godz. 10:00-11:00 (Wóycickiego, bud. 23, pok. 004, biuro SaS),
- 25 stycznia w godz. 14:30-15:30 (Dewajtis, pok. 018, biuro SaS).

Studenci zainteresowani dyżurami proszeni są o wcześniejszy kontakt mailowy pod adresem p.janas@uksw.edu.pl

Paweł Janas
Przewodniczący OKS

Informacja dla studentów i doktorantów ubezpieczonych przez Uczelnię

W związku z wprowadzeniem nowych przepisów od stycznia 2013 r. nie będzie do odbioru druków RMUA, chyba że zaistnieje taka potrzeba.

Uwaga Studenci! zmiana wysokości stawek stypendium socjalnego

Zarządzenie Nr 85/12 Rektora Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie z dnia 27 grudnia 2012 r. - pobierz

Informacja o wypłatach stypendiów za okres X-XII 2012

Uprzejmie informujemy, że zostały zrobione przelewy dla studentów oraz dla doktorantów .

Informacja dla studentów otrzymujących stypendium RP

Można już odbierać w Kasie stypendium RP za miesiąc grudzień.

Informacja przewodniczącego Odwoławczej Komisji Stypendialnej dla studentów z dnia 5 XII 2012 r.

Opóźnienia w wypłacie stypendiów spowodowane są tym, że większość studentów wysłała niekompletne wnioski pocztą.

Wysokość stypendiów została ogłoszona Zarządzeniem Nr 82/2012 Rektora UKSW. Informację o stawkach i progach można znaleźć na stronie DPMS w poszczególnych zakładkach.

Decyzje negatywne oraz pozytywne zostaną wysłane pocztą pod adres korespondencyjny podany przez wnioskodawcę.

Informacja Przewodniczącego Odwoławczej Komisji Stypendialnej dla studentów

W związku z tym, że duża część wniosków zawiera braki formalne, informuję, że rozpatrywanie wniosków o przyznanie stypendium rektora dla najlepszych studentów rozpocznie się, kiedy wszyscy studenci wezwani do uzupełniania braków formalnych, uzupełnią je lub minie termin na ich uzupełnienie.

Komisje wydziałowe również zbiorą się na posiedzeniach, gdy wszyscy studenci z I tury składania wniosków, uzupełnią braki formalne lub minie termin na ich uzupełnienie.

Informacja dotycząca studentów, którzy otrzymali stypendium Rządu RP

UWAGA!!!

Studenci, którzy otrzymali stypendium Rządu RP proszeni o są o niezwłoczne zgłoszenie ważności dokumentu zezwalaljącego na pobyt w Polsce.

Informacja dotycząca zakwaterowania studentów w akademiku

UWAGA!!!

Zamieszczona została ważna Informacja, dotycząca kwaterowania studentów na rok akademicki 2015/2016 w domach studenckich.

Uprzejmie prosimy o zapoznanie się z informacją  w dokumencie pdf  >> pobierz